10 Δεξιότητες που δύσκολα μαθαίνετε, όμως σας αποζημιώνουν για πάντα

 

10 Δεξιότητες που δύσκολα μαθαίνετε, όμως σας αποζημιώνουν για πάντα

Μπορεί τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή να έρχονται τσάμπα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζονται χρόνο, ιδρώτα και επιμονή για να αποκτηθούν. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την εκμάθηση σημαντικών για τη ζωή σας, δεξιοτήτων. Στην προσπάθεια μας να διαπιστώσουμε ποια είναι τα ταλέντα στα οποία αξίζει κάποιος να επενδύσει, συχνά αναρωτούμαστε “Ποια είναι οι δυσκολότερες και χρησιμότερες δεξιότητες προς εκμάθηση?”

Ακολουθεί μία λίστα προσωπικών προτιμήσεων:

1. Διαχείριση Χρόνου

Η αποτελεσματική διαχείριση χρόνου θεωρείται ως μία από τις πιο αξιόλογες δεξιότητες, από τους εργοδότες. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος και σωστός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Ο καθένας μας πρέπει να βρει ένα σύστημα που θα τον βοηθήσει να αποδώσει καλύτερα και να παραμείνει σταθερός σε αυτό.

2. Ενσυναίσθηση

Μπορείτε να γίνετε ο πιο πειθαρχημένος, λαμπρός ακόμη και πλούσιος επιχειρηματίας του κόσμου, όμως αν δεν νοιάζεστε και δεν συμμερίζεστε τους άλλους, τότε δεν είστε τίποτα παραπάνω από κοινωνιοπαθής.

Η ενσυναίσθηση αποτελεί μία θεμελιώδη ανθρώπινη ικανότητα, που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί από τη σύγχρονη βιομηχανία.

Η ενσυναίσθηση (η ικανότητα του να νιώθουμε αυτά που νιώθουν οι άλλοι) έχει ως αποτέλεσμα τις πραγματικά καλές πωλήσεις και την πραγματικά άψογη εξυπηρέτηση. Η ενσυναίσθηση σε μία ομάδα, βοηθά τους ανθρώπους να προσπαθήσουνε περισσότερο. Η ενσυναίσθηση σπρώχνει τους εργαζομένους πέραν από τη δική τους απάθεια, να εξελιχθούν, επειδή νιώθουν πολύ σημαντικότεροι από ένα μηνιαίο έξοδο για την επιχείρηση.

3. Τελειοποίηση του ύπνου σας

Υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές σχετικά με την καλυτέρευση του ύπνου μας εκεί έξω, που πολλές φορές δυσκολευόμαστε να τις συγκρατήσουμε όλες. Άσχετα με το τι θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε σαν μέσο βοήθειας σχετικά με τον ύπνο σας, η υιοθέτηση κάποιας αποδοτικής για εσάς τακτικής, μπορεί να σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ξεκούραστες νύχτες. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι με το να είστε συνεπής με το πρόγραμμα του ύπνου σας, μπορείτε να κοιμάστε και να ξυπνάτε ευκολότερα, βοηθώντας έτσι την προώθηση καλύτερου ύπνου γενικά.

4. Θετικός εσωτερικός διάλογος

Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς, αλλά τι πιστεύετε εσείς για τον εαυτό σας και πιστέψτε με, απαιτεί αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο αυτοπεποίθησης και ικανότητας να πιστεύετε στον εαυτό σας, τη στιγμή που κανείς άλλος δεν το κάνει.

5. Συνέπεια

Είτε δοκιμάζετε ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής, είτε προετοιμάζεστε για κάποιες εισαγωγικές εξετάσεις, είτε δουλεύετε πάνω σε κάποιο πολύ σημαντικό project, η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση κάθε είδους επιτυχίας. Πολλές φορές οι άνθρωποι σταματούν να δουλεύουν σκληρά και να προσπαθούν όταν γνωρίσουν την επιτυχία και αγγίξουν την κορυφή. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν, ότι για να διατηρήσουν αυτή τη θέση στην κορυφή θα πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά και να είναι πιο συνεπείς στη δουλειά τους.

6. Ζητήστε Βοήθεια

Το να μάθουμε να ζητάμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε, είναι πολύ δύσκολο μιας και κανείς δεν θέλει να τον βλέπουν σαν αδύναμο ή ανίκανο. Μία πρόσφατη έρευνα όμως από το πανεπιστήμιο του Harvard, έδειξε ότι το να ζητάμε βοήθεια όταν την έχουμε ανάγκη, μας κάνει να φαινόμαστε περισσότερο ικανοί και όχι λιγότερο. Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν ζητάτε βοήθεια ή συμβουλές από κάποιον, επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο την ευφυΐα και την εμπειρία του, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες να τον ξεπεράσετε.

7. Να γνωρίζετε πότε πρέπει να σωπάσετε και να το κάνετε στ’ αλήθεια

Δεν μπορείτε να τριγυρίζετε κλαψουρίζοντας για ό, τι σας ενοχλεί σε αυτόν τον κόσμο. Κάποιες φορές, πρέπει απλά να σωπάσετε. Πολλές φορές είναι καλύτερο να κρατάμε κάποια πράγματα μέσα μας. Όταν είμαστε θυμωμένοι, ταραγμένοι, συγχυσμένοι ή ενοχλημένοι, συνηθίζουμε να βγάζουμε στη φόρα ό, τι μας έρχεται στο μυαλό και τις πιο πολλές φορές το μετανιώνουμε μετά από λίγο. Το να κρατάτε το στόμα σας κλειστό όταν είστε ταραγμένοι, είναι μία από τις πολυτιμότερες αλλά και δυσκολότερες δεξιότητες που μπορείτε να μάθετε.

8. Ακρόαση

Μαζί με το “μάθετε να σωπαίνετε”, έρχεται και το “μάθετε να ακούτε”. Οι περισσότεροι από εμάς στον εργασιακό χώρο, πιεζόμαστε από όλα αυτά που κάνουμε. Άμεσες απαντήσεις, τηλέφωνα να χτυπάνε κτλ. Αυτό που εννοώ είναι ότι καλώς η κακώς, ο εγκέφαλος μας είναι σε θέση να επεξεργάζεται συγκεκριμένο αριθμό πληροφοριών κάθε φορά. Μία λύση είναι να επαναλαμβάνετε (με διαφορετικά λόγια βέβαια, γιατί στο τέλος θα φαίνεται ότι κάνετε πλάκα) τα όσα ακούτε, στο άτομο που σας τα λέει. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα όταν όλοι πλέουμε στο ίδιο μήκος κύματος.

9. Κοιτάτε τη δουλειά σας

Αυτό είναι κάτι που απαιτεί χρόνια εκμάθησης προκειμένου να τελειοποιηθεί σαν δεξιότητα. Το να χώνετε τη μύτη σας στις δουλειές των άλλων δεν βοηθάει σε κάτι και σας κοστίζει αρκετό χρόνο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ανακατεύεστε σε ξένες υποθέσεις, ακόμη και αν είστε ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο.

10. Τελειοποιώντας τις σκέψεις σας.

Προκειμένου να κάνετε όλα όσα θέλετε να κάνετε και να επιτύχετε όλα όσα θέλετε να επιτύχετε, πρέπει να κατευθύνετε τις σκέψεις σας, συνειδητά.

Η πρόκληση βρίσκεται στο ότι είμαστε προϊόν παρελθοντικών μας εμπειριών και όλες μας οι σκέψεις είναι το αποτέλεσμα αυτού. Παρόλα αυτά, το παρελθόν δεν είναι ίσο με το μέλλον.