Δεν μπορώ να βρω ησυχία

CommunityCategory: Οικογενειακά ΘέματαΔεν μπορώ να βρω ησυχία
Anonymous asked 4 years ago

Είμαι 18 χρονών και το Σεπτέμβριο του 2015 πέρασα στη σχολή που επιθυμούσα στη Θεσσαλονίκη. Έχω σχέση με κάποιον εδώ και δύο χρόνια που είναι οκτώ χρόνια μεγαλύτερος εμένα. Η σχέση μας δεν είναι η τέλεια σχέση αλλά είμαι καλά μαζί του και τον αγαπάω πάρα πολύ. Η σχέση από απόσταση δεν είναι εύκολη αλλά αγαπιόμαστε και το προσπαθούμε. Στη Θεσσαλονίκη μένω με την δύο χρόνια μεγαλύτερη αδερφή μου. Η συγκατοίκηση είναι εξαιρετικά δύσκολη διότι η αδερφή μου όχι μόνο είναι δύσκολος άνθρωπος αλλά είχε συνηθίσει στη μοναξιά του φοιτητικού σπιτιού και τώρα της είναι δύσκολο να συμφωνήσει με κάποια πράγματα. Τα κύρια προβλήματα μας ήταν οι δουλειές του σπιτιού και η γενικότερη αδιαφορία της. Όμως, τους τελευταίους μήνες έχει προκύψει ένα άλλο μεγαλύτερο θέμα.
Η αδερφή μου γνώρισε κάποιον (δεν είχε σχέση ποτέ της, είχε κάνει σεξ με 2 διαφορετικούς άντρες δυο-τρεις φορές πριν από ένα εξάμηνο όταν άρχισε την σεξουαλική τηςζωή) και ενώ δεν είναι σε σχέση με αυτόν που φέρνει σπίτι φαίνεται να περνάει καλά. Εκείνος είναι φαντάρος εδώ στη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα μου είναι ότι νιώθω πως δεν έχω σπίτι. Εκείνος έρχεται σχεδόν κάθε βράδυ και κοιμάται σπίτι μας. Δεν με πείραζε στην αρχή γιατί ξέρω πως είναι να γνωρίζεις κάποιον και να θες να περνάς χρόνο μαζί του. Όμως το μόνο που κάνει είναι να έρχεται σπίτι, να τρώει, να κάνουν σεξ και να κοιμάται. Είναι κάποιες μέρες που έχει άδεια και είναι συνεχώς στο σπίτι. Ταυτόχρονα η αδερφή μου σχεδιάζει να κάνει σεξ με δύο άλλους άνδρες (έναν όταν θα πάμε στην πόλη μας και άλλον όταν θα γυρίσουμε από τις διακοπές του Πάσχα). Μου έχει πει ότι δεν κάνει πολύ καλό σεξ ο φαντάρος και δεν είναι και πολύ δοτικός. Όλη αυτή η κατάσταση με φέρνει σε τρομερά δύσκολη θέση διότι: 1. Νιώθω άβολα από ηθικής απόψεως με την συμπεριφορά της αδερφής μου γιατί μετά από συζήτηση μας μου είπε πως “χαίρεται το σώμα της και θέλει να το δείχνει”, 2. Νιώθω άβολα μέσα στο ίδιο σπίτι με έναν άγνωστο άντρα συνέχεια γύρω μου, είμαι μονίμως ‘στην τσίτα’ γιατί πρέπει να προσέχω τι λέω, πως κινούμαι μέσα στο σπίτι κ.λπ. 3. Έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και προβλήματα με την σχέση μου γιατί ούτε στο αγόρι μου αρέσει αυτή η κατάσταση (ούτε σε μένα θα μου ερχόταν πολύ καλά αν ήταν αυτός σε ίδια κατάσταση).
Η αδερφή μου δεν πάει στα μαθήματα στη σχολή της, είναι μονίμως για καφέ και βόλτες. Δεν με νοιάζει πως περνάει τη ζωή της, δεν μου πέφτει λόγος, όμως οι πράξεις της επηρεάζουν και την δική μου ζωή. Έχω μιλήσει στη μητέρα μου η οποία δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Η λύση της είναι να μην υποστηρίζει καμιά και να υπάρχει ‘διάλογος’ μεταξύ μας. Μίλησα λοιπόν και στην αδερφή μου για το τι με πειράζει στην όλη κατάσταση, ότι δεν γίνεται να είναι μονίμως ένας άνθρωπος μέσα στο σπίτι, να τον ταΐζουμε, να τον ποτίζουμε χωρίς αυτός να συνεισφέρει κάπου και μου είπε πως δεν την ενδιαφέρει που εμένα δεν μου αρέσει, είπε πως έτσι επιλέγει να περνάει τον χρόνο της και δεν μου πέφτει λόγος.
Στον πατέρα μου δεν μπορώ να μιλήσω γιατί είναι εξαιρετικά αυστηρός άνθρωπος και δεν θέλω να ‘δώσω’ την αδερφή μου. Η ζωή μου ως φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη δεν είναι πολύ καλή, δεν περνάω καλά σε αυτή την πόλη και κατά ένα μεγάλο ποσοστό φταίει η αδερφή μου με την αυταρχική/αλαζονική της συμπεριφορά προς το μέρος μου.Η μητέρα μου μου λέει να μην τα πω σε κανέναν αυτά που γίνονται και γίνουμε ρεζίλι. Δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν κι έτσι δεν με βοηθάει κανείς.
Η αδερφή μου πάνω σε μια συζήτηση μας για το θέμα μου είχε πει πως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχω πάει μόνο με έναν άντρα και δεν είναι φυσιολογικό. Δεν με θεωρώ παλαιών αρχών αλλά νομίζω ο ένας άντρας στα 18 είναι μια χαρά φυσιολογικό. Δεν βγαίνω συχνά στα μπαράκια της Θεσσαλονίκης, δεν είναι αυτή η ιδανική διασκέδαση για μένα. Οι μέρες μου λοιπόν είναι μοιρασμένες σε σχολή και σπίτι, ίσως και καμιά βολτούλα στην παραλιακή όταν δεν έχω διάβασμα. Έτσι λοιπόν, η αδερφή μου με ρωτάει συχνά πότε θα φύγω από το σπίτι για μαθήματα ή για οτιδήποτε άλλο. Μου λέει ότι θέλει να φεύγω από το σπίτι για να είναι και αυτή μόνη της, να ησυχάσει όπως λέει. Όλο αυτό με πληγώνει βαθύτατα και όχι γιατί είναι αδερφή μου αλλά γιατί το φοιτητικό σπίτι είναι το σταθερό μου σπίτι τώρα και νιώθω ξένη, παρείσακτη. 
Εγώ όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο είχα σκοπό να πάω στη σχολή μου για να μάθω, να μορφωθώ, να γίνω καλύτερος άνθρωπος μέσω αυτής της διαδικασίας. Η σχολή μου είναι εκπληκτική και είμαι υπέρμετρα χαρούμενη που έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να σπουδάσω το αντικείμενο αυτό (σπουδάζω μουσική). Η σχολή μου είναι ο μόνος λόγος που είμαι σε αυτή την πόλη. Δεν είμαι φαν της φοιτητικής ζωής που δεν πατάς στη σχολή, αλλάζεις γκόμενους σαν πουκάμισα και πίνεις σαν να μην υπάρχει αύριο. Η αδερφή μου όμως είναι ένα βήμα πριν αυτή την κατάσταση. Οι μισές φίλες της καπνίζουν μαύρο και όταν έρχονται σπίτι μας το συζητάνε και εγώ νιώθω ακόμα πιο άβολα. Έχω σκεφτεί να αλλάξω σπίτι, να μείνω μόνη μου. Ψάχνω δουλειά εδώ στη Θεσσαλονίκη αλλά λόγω μετακινήσεων (Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι) δεν μπορώ να βρω κάτι σταθερό. 
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα γιατί εσείς ως τρίτος θα μπορείτε να δείτε το θέμα πιο καθαρά. 
Σας ευχαριστώ.