μαλλον χωρισα

CommunityCategory: Σχέσημαλλον χωρισα
δωρα asked 2 years ago

καλησπερα σας ειμαι 31 ετών και είχα σχέση 2,5 χρόνια με εναν άνδρα κατά 10 χρόνια μεγαλύτερο μου. Αναφέρω την  ηλικία του όχι γιατί θεωρώ μεγάλη τη διαφορά μας αλλά γιατί εξ αρχής αυτή η διαφορά με έκανε να ανεβάσω τον πήχη ψηλά σε σχέση με τις απαιτήσεις που είχα από αυτόν καθ όλη τη διάρκεια της σχέσης μας.
Έγω περίπου πριν 3,5 χρόνια μετακόμισα από το πατρικό και μου και αποφάσισα να μείνω μόνη μου παρά τις δυσκολίες των καιρών. Αυτό με έκανε να νιώσω αρκετά δυνατή και να διώξω πάρα πολλούς φόβους που είχα γενικότερα για το μέλλον μου. Είμαι γραφίστρια και γενικά με την δουλειά μου αρκετά ευχαριστημένη σε σχέση με την κατάσταση.
Ένα χρόνο μετά την μετακόμισή μου ήρθε στη ζωή μου και αυτός ο άνθρωπος! τον γνώριζα από παλιά η ερωτική σχέση μεταξύ μας αναπτύχθηκε τα τελευταία 2.5 χρόνια. Πολύ σύντομα αυτός ο άνθρωπος χωρίς καμία συγκεκριμένη κουβέντα νωρίτερα, μου ζήτησε  τα κλειδιά από το σπίτι μου  αφού πάντα τα βράδια καταλήγαμε να καθόμαστε στο δικό μου σπίτι ( και αυτός έμενε μόνος του …στο πατρικό του μεν αλλά μόνος του αφού οι γονείς του ζουν μόνιμα στην επαρχία και έρχονται αθήνα 1-2 φορές το χρόνο), και για ”ευκολία” όπως ο ίδιος είπε θα ήταν καλύτερο να έχει και αυτός ένα κλειδί του σπιτιού. Η αλήθεια είναι πως όταν μου το ζήτησε δεν ήθελα και τόσο να του το δώσω γιατί ήμασταν μαζί περίπου 9 μήνες και χωρις να έχει προηγηθεί καμιά κουβέντα το θεωρούσα επιπόλαιο κατά κάποιο τρόπο να δωσω κλειδί από ”τη φωλιά μου”.
 Βέβαια πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι εγώ ήμουν πάρα πολύ ερωτευμένη μαζί του και τον ήθελα τρομερά πολύ και όπως καταλαβαίνετε του τα έδωσα τα κλειδιά χωρίς καμιά κουβέντα εν τέλη μεταξύ μας.
Γενικά περάσαμε πολύ ωραίες στιγμές  στην καθημερινότητα μας αλλά δυστυχώς έχουμε βιώσει και πολύ δυνατές συγκρούσεις οι οποίες κάθε φορά μας έφταναν στο σημείο του χωρισμού.
Έβαζα εγώ βέβαια πάντα τα ζητήματα…αυτός γενικά πιο ήρεμος σαν άνθρωπος που κάποιες φορές αυτή η ηρεμία θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως αναισθησία.
Γενικά η κατάσταση που επικρατούσε ήταν να μένουμε στο δικό μου σπίτι 7 στις 7 μέρες της βδομάδας. βέβαια αυτός διατηρούσε και το δικό του σπίτι…. δλδ ειχε φέρει σε μένα πολύ λίγα ρούχα και τα πράγματα του ηταν στο σπίτι του. Εγώ γενικά επειδή σαν άνθρωπος μου αρέσει πολύ να φροντίζω τους άλλους πραγματικά εκανα τα πάντα για να είναι και να νιώθει καλά στο σπίτι μου.
Παρ όλο που δουλευα πάντα φρόντιζα να υπάρχει φαγητό κάθε μέρα και για τους 2 μας( βέβαια ποτέ δεν γυρνούσε το μεσημέρι να φάει και να ξεκουραστει στο δικό μου σπίτι άλλα κάθε πρωί έπερνε το ταπεράκι του απο μένα και το μεσημέρι πήγιανε σπίτι του ) και το βραδυ όταν τελειωνε από τις δουλειές του ερχόταν σε μένα.Πιστεύω πραγματικά πως με αγαπάει πολύ αλλά γενικά θεωρώ τη συμπεριφορά του προβληματική και είναι αυτή που μας οδήγησε στο χωρισμό για μια φορά ακόμα.
πριν καποιους μήνες του είπα να συγκατοικησουμε κανονικά και μου είπε πως αυτός νιώθει ότι ήδη μενουμε μαζί βέβαια για μένα κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ούτε όλα του τα πράγματα είναι στο δικό μου σπίτι …ούτε και τα έξοδα του δικού μου σπιτιού μοιραζόμαστε …και γενικότερα διατειρεί το άλλο σπίτι που έμενε.
όταν του είπα γι αυτα μου είπε ότι αδυνατεί να συντηρεί οικονομικά 2 σπίτια( και το δικό μου δια του 2 αλλά και το πατρικό του….) και απλά έφερε και άλλα πράγματα του στο σπίτι μου ….βρέθηκα να πληρώνω πραγματικά για 2 αφού σχεδόν όλοι οι λογαριασμοί διπλασιάστηκαν….ενιωσα να πιέζομαι ….επιασα δεύτερη δουλειά για να τα βγάλω πέρα …..και γενικά είχα πολλές εκρήξεις θυμού απεναντί του!
Δυστυχώς δεν έδειχνε να με καταλαβαίνει και γενικά όταν του έβαζα μπροστά το οικονομικό κομμάτι μου έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ….μέχρι τη στιγμή που σε μια έκρηξη θυμού μου του είπα ότι δεν γίνεται εγώ να κάνω 2 δουλειές για να συντηρώ ένα σπίτι για 2 και αυτός με 980 ευρώ το μήνα να μην είναι διατεθειμμένος να κόψει τίποτα για να προσφέρει μέσα στο σπίτι που ζει. (επισκέπτεται ψυχολόγο τα τελευταία 8 χρόνια…. που καταλαβαίνω ότι αυτό του δημιουργεί ένα πάγιο κόστος 200 ευρώ και έχει και ένα χόμπυ που του κοστίζει 80 ευρω το μήνα…. είναι δάσκαλος και δουλεύει 5 ώρες τη μέρα σε αντίθεση με μενα που έφτασα στο σημείο να δουλεύω όλη μέρα για να συντηρώ μια τέτοια κατάσταση μόνη μου…. ) όλο αυτό μου προκάλεσε θυμό και του είπα να κόψει αυτός κάτι απ οσα κάνει για να προσφερει στο πίτι που ζει … και η αλήθεια είναι πως ξέσπασα και του μιλησα πάρα πολύ άσχημα… έφτασα στο σημείο να του πω ότι τον ταιζω εγώ και αυτός δεν βάζει καμια προταιρεότητα στο σπίτι που ζουμε. Του μίλησα πολύ σκληρά και άσχημα και τον πρόσβαλα… ξέρω πως ήταν πολύ λάθος η αντίδρασή μου…. μεσα σε αυτό το διάστημα των 2.5 χρόνων που ήμασταν μαζι ….είχαμε και άλλες προστριβές σε σχέση με τη συμπεριφορά του στο σπίτι ( δεν μαγέιρευε ποτέ και πάντα έπρεπε να τοκάνω εγω χωρις να το ζητάει… πάντα εγώ καθάριζα…και πάντα μαλώναμε γι αυτά!!!) παράλληλα είχαμε θέματα με μια πρώην του που σύχνα του έστειλνε διάφορα μηνυματα με διάφορες ηλίθιες διακιολογίες και πάρα πολλές φορές  για να του αποδείξω ότι αυτή τον ενοχλεί ενώ αυτος το αρνιόταν έψαχνα το κινητο του και μετά του πέταγα στα μουτρα όλα όσα εβλεπα( μεγάλοι τσακωμοί και γι αυτό) και άλλο ένα θέμα που είχαμε ήταν μια φίλη του που την έφερνε στην παρέα και που όλοι έλεγαν ότι του την πέφτει… και μόνο αυτός δεν το έβλεπε… έφτασαν στο σημείο όλο αυτό να το σχολιάζουν μέχρι και οι γονείς του και όταν του το έλεγε πάλι βέβαια και γω με θυμό και με άσχημο τρόπο μας έβγαζε όλους τρελούς!
Καταλαβαίνετε ότι συσσορευτηκαν αρκετά ζητήματα και η τελευταία μου έκρηξη ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να σηκωθει και να φύγει απ το σπίτι  νιώθοντας πολύ προσβεβλημμένος απο την όλη μου συμπεριφορά!
Εγώ δεν ήθελα να χωρίσουμε …τον αγαπούσα και τον αγαπάω πάρα πολύ…πιστεύω ότ ικαι αυτός με αγαπάει αλλα δεν ανέχεται όπως λεει άλλο απο μενα αυτή τη συμπεριφορά και ότι το πρόβλημα δεν είναι η σχεση μας άλλα άλυτα ζητήματα που έχω από την παιδική μου ηλικία τα οποία μου προκαλούν θυμό με το παραμικρο και ξεσπάω πάνω του. Μου ειπε χίλιες φορές να επισκεφτώ έναν ψυχολόγο γιατί θεωρεί ότι λύση δεν θα βρεθεί αλλιως…. 
γενικά δεν ξέρω τι να κάνω…είμαστε χώρια 1 μήνα τωρα …έχουμε βρεθεί 2-3 φορές για να μιλησουμε αλλά καταλήγουμε σε καβγά και στο ότι εγώ πρέπει να παω σε ψυχολόγο …
την τελευταία εβδομάδα δεν έχουμε μιλησει καθόλου και δεν έχει έρθει να μαζέψει τα πράγματα του απ το σπίτι μου ενώ έχει κλειδιά ακόμα.
δεν ξερω πως να το διαχειριστώ… 
εχω πελαγώσει και δεν ξέρω τι να κάνω!
σας παρακαλω βοηθήστε με

1 Answers
Μαρία Φάρου Staff answered 2 years ago

KAΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΤΟ EMAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟmaria@farou.gr . ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΩ ΕΓΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ MAIL. Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ email ΣΑΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ). ΜΕΣΩ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ EMAIL ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ.
EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΟΥ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.