Πως θα βοηθήσω την αδερφή μου ;

CommunityCategory: ΚατάθλιψηΠως θα βοηθήσω την αδερφή μου ;
Eirina Maria 89 asked 3 years ago

Καλησπέρα σας, 
είμαι 28 ετών και έχω μια μικρότερη αδερφή στα 25 . 
Από μικρή είχε φοβίες είτε για το θάνατο (όχι τον δικό της αλλά σε περιόδους που μπορεί να χάναμε κάποιο άτομο από φιλικό ή οικογενειακό περίγυρο είχε ξεσπάσματα που παρέμεναν για καιρό), είτε κρίσεις πανικού με ότι αυτό συνεπάγεται ( μουδιάσματα στα άκρα, δυσκολία στην αναπνοή κλπ. ) 
Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι κυκλοθυμικές τάσεις της, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από ένα χωρισμό αλλά δεν τα καταφέρνει . 
Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της αλλά δεν εργάζεται και όλο αυτό γιγαντώνεται στα μάτια της γιατί θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά καλή . 
Προσπαθώ να την ενθαρρύνω όσο μπορώ να της φτιάχνω την διάθεση αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα . Πως να κινηθώ ; 
Να σημειώσω ότι παρόμοιες φοβίες είχε και η μητέρα μου στο παρελθόν και νομίζω ότι όλο αυτό είναι υπόλειμμα δικό της . Καταφέραμε έως ένα βαθμό να μην έχει και να σκέφτεται λογικά (πολλές φορές την “ταρακουνάω” και εγώ και συνέρχεται . 
Αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη όσο προσπαθώ και για τις δύο. Λείπω πολλές ώρες λόγω δουλειάς και δεν έχω πάντα την απαραίτητα υπομονή για να τις βοηθήσω. 
Τι μου προτείνετε να κάνω ; Προσπαθώ όσο μπορώ να τους αποσπώ την προσοχή να φέρνω όση χαρά μπορώ στο σπίτι και αισιοδοξία αλλά δεν είναι πάντα εύκολο .