Πως να διαχειριστώ το γεγονός ότι ο σύντροφος μου ξεκίνησε να μιλά με μια φίλη μετά απο χρόνια ;

CommunityCategory: ΣχέσηΠως να διαχειριστώ το γεγονός ότι ο σύντροφος μου ξεκίνησε να μιλά με μια φίλη μετά απο χρόνια ;
Anonymous asked 3 years ago

Καλησπέρα σας κυρία Φάρου ,
  Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για το πολύτιμο έργο σας μιας και ακόμα και σε τόσο εξελιγμένες εποχές όπως αναφέρετε και εσείς , ακόμα υπάρχει ταμπού σε ζητήματα επίσκεψης ψυχολόγου. Προσωπικά δεν έχω επισκεφτεί ποτέ ψυχολόγο παρόλο που έχω βιώσει δύσκολες εμπειρίες στην παιδική μου ηλικία (π.χ. χωρισμός γονέων). Το θέμα για το οποίο θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι το παρακάτω, θα ήθελα να το διαβάσετε και να μου πείτε αν χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό αλλά δυστυχώς ασκεί επιρροή πάνω μου. 
Ονομάζομαι Πωλίνα , είμαι 25 ετών και είμαι σε σχέση εδώ και 6,5 χρόνια. Με τον σύντροφο μου έχουμε βρει τις ισορροπίες μας σε όλα. Δυστυχώς στα γενέθλια του ήρθε σε επικοινωνία με δική της πρωτοβουλία μια παλιά φίλη του απο το σχολείο μας η οποία του έστειλε ευχές και μετέπειτα αρχισε να τον ρωτάει διάφορα πράγματα για τη ζωή του. Με τη συγκεκριμένη κοπέλα είχε πολύ καλές φιλικές σχέσεις κατά τη σχολική περίοδο , πριν τη σχέση μας. Πριν αποκτήσει φιλικές σχέσεις , σε πολύ μικρή εφηβική ηλικία , του άρεσε , αλλά όσο καιρό ήταν φίλοι δεν προέκυψε τίποτα μεταξύ τους ούτε επεδίωξε κάποιος απο τους δυο να συμβεί. Κατά τη διάρκεια της σχέσης μας επικοινωνούσαν κάποιες φορές αλλά λόγω διαφορετικής πόλης κατοικίας και αλλαγής περιβάλλοντος δε συνέχισαν να επικοινωνούν χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. 
Όταν του έστειλε μήνυμα και άρχισαν να συνομιλούν , βγήκαν έξω μετά απο καιρό να ανταλλάξουν τα νέα τους μετα απο τόσο καιρό που είχαν να βρεθούν. Δυστυχώς την επόμενη φορά που κανόνισαν να βρεθούν παρα το γεγονός ότι είχε εκφράσει στον σύντροφο μου ότι δεν έχω πρόβλημα και προσπαθούσα να “δουλέψω” μόνη μου το ζήτημα της ζήλειας/καχυποψίας μου χωρίς να τον απασχολώ, πήγε να μου αποκρύψει το συμβάν με αποτέλεσμα όταν το έμαθα πριν συναντηθούν να υπάρξει μεγάλη ένταση που ποτέ ξανά δεν υπήρξε για κανένα λόγο.
Μετά απο αυτό (έχουν περάσει 4 μήνες έκτοτε) δεν έχουν συναντηθεί, μιλούν πολύ αραιά. Συγκεκριμένα όταν επικοινώνησαν μια απο τις τελευταίες φορές συζητήθηκε να συναντηθούμε και οι 3 μας. Παρα το γεγονός ότι ο σύντροφος μου δε μου έχει δώσει κανένα δικαίωμα καχυποψίας ,φοβάμαι πολύ ότι θα τον χάσω. 
Κάθε φορά που μου αναφέρει ότι επικοινώνησε μαζί του η φίλη του μου δημιουργείται να μικρό εφήμερο βάρος στο στήθος το οποίο φεύγει αργότερα αφού προσπαθώ να σκεφτώ λογικά.Έχω προσπαθήσει να το συζητήσω μαζί του αλλά δεν μπορώ να βρω λύση μέσα μου παρά το γεγονός ότι βλέπω ότι εκείνος είναι σωστός σε όλα! 
Θα ήθελα τη βοήθεια σας πάνω στο θέμα!
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας,
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.