Χρειάζομαι βοήθεια;

CommunityCategory: Ψυχική υγείαΧρειάζομαι βοήθεια;
Anonymous asked 2 years ago

Είμαι φοιτήτρια. Από τότε που έφυγα για να σπουδάσω και μένω μόνη μου νιώθω έντονη μοναξιά. Έχω γνωρίσει μια παρέα με την οποία βγαίναμε στην αρχή αλλά μετά άρχισα να απομονώνομαι γιατί αυτοί έβγαιναν κάθε μέρα και εγώ δεν ήθελα να βγαίνω τόσο συχνά.
Όταν γυρίζω στο σπίτι και κλείνω την πόρτα πίσω μου νιώθω μια ανακούφιση και μια ασφάλεια. Τώρα που δεν έχω μαθήματα μένω κλεισμένη στο σπίτι έως και 5 μέρες χωρίς να βγω ούτε στο μπαλκόνι. Νιώθω βέβαια λες και είμαι μέσα στη φυλακή που εγώ έχω δημιουργήσει για τον εαυτό μου, αλλά δεν θέλω να δω τον κόσμο έξω. Νιώθω πολύ έντονα τη μοναξιά και κλαίω σχεδόν 2-3 φορές την ημέρα εξαιτίας της. Είναι αμφιλεγόμενο, το ξέρω, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Όταν είμαι κλεισμένη στο σπίτι δεν φροντίζω καθόλου τον εαυτό μου π.χ. δεν κάνω μπάνιο .
Μελαγχολώ συνεχώς και επιπλέον λόγω της αποτυχίας μου σε κάποια μαθήματα νιώθω ότι δεν μπορώ να καταφέρω τίποτα. Πλέον δεν μπορώ να κάνω όνειρα για τον εαυτό μου. Όποιος και αν προσπαθεί να με πλησιάσει εγώ απομονώνομαι και κλείνομαι στον εαυτό μου. Απλά δεν αντέχω άλλο να νιώθω δυστυχισμένη και να κλαίω συνεχώς. Μήπως χρειάζομαι βοήθεια;